🏠News ContactLinksPlan-Regio + WeerAgenda'sFolders
Boudewjntoren Drielandenpunt (V.V.V. Drie grenzen)

ONTDEKKING ➔ Toerist. Atrtr. ➔ Drielandenpunt - Gemmenich

Drielandenpunt Gemmenich

© foto: liegetourisme.be

Drielandenpunt 99 B-4851 Gemmenich Tel: 0031-(0) 43 306 10 19    


© foto: mapio.net

De schitterende bossen van de Drielandenregio vormen het decor voor de Boudewijntoren die majestueus boven het landschap uitrijst.

Met zijn 50 meter hoogte vormt hij een imposante verschijning.

Een glazen lift brengt bezoekers in een mum van tijd naar de panorama ruimte, waar een adembenemend uitzicht wacht.

De panorama's over België,Nederland en Duitsland zijn uniek. Door middel van een tweetal trappen kunnen bezoekers vervolgens nog naar het dakterras. Ervaar hier, in elk jaargetijde, de schoonheid van het uitgestrekte landschap.

Drielandenpunt

Verbindingspunt van België, Nederland en Duitsland (en van 1816 tot 1919 ook van het oude "Neutraal Moresnet", nu Kelmis) ; de drie stenen die hier staan zijn het symbool van dit verbindingspunt maar ze staan alle drie op Nederlands gebied.

Het echte Drielandenpunt is de grenspaal 193 (aan 5 m van de Boudewijntoren) met zijn drie letters (B= Belgïe, D= Duitsland, NL = Nederland).

Alle inlichtingen zijn te vinden in de gids van de drie grenzen.

Wandelpaden

De bossen beschikken over een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. U kunt er uren genieten van flora en fauna. De diverse rondwandelingen kunt u op ieder gewenst ogenblik bij een der paaltjes starten.
Rood = 5km, Zwart = 5km, Geel = 5km


ARRANGEMENTEN
Wij verzorgen ook uw koffietafels met daaraan gekoppeld een bezoek aan onze toren. Op afspraak is tevens, boven in de toren, ruimte te huur voor diverse gelegenheiden.

PARKEERGELEGENHEID
Aan de achterzijde van de Boudewijntoren bevindt zich een ruime parkeergelegenheid, BETALEND toegankelijk voor bezoekers.
Toegankelijk voor mindervaliden.